Jak zrobić czekoladową musztardę?
Czekoladowa musztarda to z pewnością niekonwencjonalne połączenie. Ten przepis to najlepszy przykład na to, że składniki, które z pozoru do siebie nie pasują, razem wyśmienicie się komponują. Jak smakuje ma czekoladowa musztarda i z czym ją podawać? Przepis na ten oryginalny dodatek jest niezwykle prosty.
Czekoladowa musztarda to z pewnością niekonwencjonalne połączenie. Ten przepis to najlepszy przykład na to, że składniki, które z pozoru do siebie nie pasują, razem wyśmienicie się komponują.
Jak smakuje czekoladowa musztarda i z czym ją podawać? Przepis na ten oryginalny dodatek jest niezwykle prosty. Białą gorczycę mieszamy z kakao i zalewany octem winnym i zimną wodą. Całość pozostawiamy na minimum 12 godzin, by gorczyca wchłonęła cały płyn. Do namoczonej gorczycy z kakao dodajemy miód i sól do smaku. Całość miksujemy na jednolitą masę, dodajemy maliny (świeże lub mrożone), jeżeli potrzeba dodajemy jeszcze wodę lub ocet, by uzyskać pożądaną konsystencje kremu. Musztardę przekładamy do słoików i przechowujemy w lodówce. Czekoladową musztardę możemy podać z białą kiełbasą zasmażoną z cebulką.