Na co zwracać uwagę, kupując lodówkę turystyczną?
Wybierając lodówkę turystyczną, zwróćmy uwagę na trzy parametry - temeraturę chłodzenia, pojemność oraz materiał, z jakiego jest wykonana. Im niższą temperaturę uda się uzyskać, tym lepiej. Na rynku możemy znaleźć zarówno lodówki, które mogą ochłodzić wnętrze nawet do minus 20 stopni Celsjusza, jak i takie, które ledwo schłodzą do 8 stopni. Należy jednak pamiętać, że im lodówka skuteczniej chłodzi, tym wyższa jest jej cena. Litraż lodówki to kwestia indywidualna. Jeżeli z urządzenia ma korzystać jedna lub dwie osoby, to nie ma sensu wybierania największego urządzenia, jakie znajdziemy w sklepie. Natomiast jeśli wybieramy się na wakacje z całą rodziną lub grupą przyjaciół, warto zainwestować w większą chłodziarkę. Pojemność lodówek turystycznych waha się od 25 do 50 litrów. Materiał, z jakiego jest wykonana lodówka, wpływa na jakość urządzenia. Trwalsze i solidniejsze są te z metalową obudową. Natomiast jeśli zależy nam na lżejszej chłodziarce, której nie będziemy wykorzystywać w terenie, możemy spokojnie poprzestać na plastikowej.