Trwa ładowanie...
d3vj2h5
27 maja 2008, 17:05

Jajka w sosie koperkowym

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3vj2h5
Składniki
  • 8 jajek
  • ok 0,4 mleka
  • pół kostki rosołowej
  • 1-2 łyżeczka masła
  • pół pęczka koperku
  • 2 łyżeczki mąka
Przepis

Jajka ugotować na pół miękko i obrać ze skorupki
SOS:
koperek umyć i drobno posiekać, mleko wlać do rondla dodać kostkę, koperek i masło. Podgrzać aż rozpuści się kostka i masło. Następnie podbić dwoma łyżeczkami mąki i podgrzewać na małym ogniu, aż zacznie gęstnieć.
Gdy sos będzie gotowy włożyć do niego ugotowane, obrane jajka. Najlepiej podawać z młodymi ziemniakami.

Przepis dodał użytkownik meg_f

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3vj2h5
d3vj2h5
d3vj2h5
Więcej tematów
d3vj2h5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj