Jajeczka jaskółcze w gniazdach
- 6 jaj jaskółczych
- 400 g wieprzowego mięsa mielonego
- łyżka tymianku Kamis,garśc świeżej pietruszki,garść kopru
- duża cebula
- sól i pieprz do smaku
- 1jajo
- mąka
- bułka tarta
- olej do smażenia
Jaja ugotować w osolonej wodzie na twardo,wyjąć z garnka i odstawić do wystygnięcia,z jaj obrać skorupki,mięso mielone
doprawić przyprawami i świeżymi ziołami do smaku(według uznania),wszystkie składniki dokładnie połaczyć.Mięso podzielić na 6
części,jaja obtoczyć w bułce,jaja położyć na mięsie ,dokładnie obwinąć mięsem dookoła jaja tak aby całe było zakryte.
Całość obtoczyć w rozmąconym jaju i bułce,smażyć dokłądnie z każdej strony na dużej ilości oleju na złoty kolor.
Jaja podawać na ciepło lub na zimno.Idealne danie na Wielkanocne śniadanie ,obiad i kolację.
Smacznego.
Przepis dodał użytkownik gosias126
Podziel się opinią
Komentarze