Trwa ładowanie...
d2t0bty
28 marca 2010, 21:16

Jaja w sosie musztardowym

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2t0bty
Składniki
    • jaja ok 8 sztuk
    • 0,8 litra wywaru mięsnego
    • 6 dag tłuszczu
    • 5 dag cebuli
    • 6 dag mąki
    • 5 dag musztardy
    • 2 dag cukru
    • 2 dag soli
Przepis

Jaja ugotować na twardo, ostudzić i przekroić. W garnku obraną i pokrojona cebule poddusić na tłuszczu, dodać mąkę, zamieszać i rozprowadzić z wywarem. Ugotować i przetrzeć przez sito. Z połowy cukru przygotować karmel. Do sosu dodać musztardę, karmel, sól i cukier do smaku, zagotować. Do środka włożyć jaja i podgrzać.

Przepis dodał użytkownik Bozenka16

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2t0bty
d2t0bty
d2t0bty
Więcej tematów
d2t0bty

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj