Trwa ładowanie...
d4ifso4
31-08-2014 07:34

JABŁKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

Przepis
4.6
(78 głosów)
Oceń:
d4ifso4
Składniki
  • 1 jajko
  • szklanka mleka
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • szczypta soli
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jabłka
  • cynamon
  • cukier puder
Przepis

Mleko, jajko, mąkę, proszek do pieczenia i sól miksujemy - ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy w plastry.

Każdy plaster jabłka obsypujemy cynamonem, obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony.

Usmażone jabłka należy położyć na ręczniku papierowym, aby odsączyć tłuszcz. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Szybka, prosta w przygotowaniu przekąska na podwieczorek lub deser. Jabłka posypane cynamonem, obtoczone ciastem naleśnikowym, po usmażeniu złociste i chrupiące.

Przepis dodał użytkownik RAROSSA

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ifso4
d4ifso4
d4ifso4
Więcej tematów
d4ifso4