Trwa ładowanie...
d131ev4
12 czerwca 2008, 18:50

jablecznik elzbiety

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d131ev4
Składniki
  • 3szkl.maki 1/2szkl.cukru 1margaryna 3zoltka lyzeczka proszku do pieczenia NADZIENIE: 1kg jablek kwasnych cukier cynamon
Przepis

Zagniesc ciasto ,podzielic na dwie rowne czesci ,schlodzic w zamrazalce ok.30 minut.Jablka obrac,zetrzec na tarce warzywnej o grubych otworach.Odcisnac sok ,dodac cukier i cynamon,wymieszac. Wyjac pierwsza czesc ciasta z zamrazalki i rozwalkowac na prostokatna blache posmarowana maslem i wylozona papierem.Wylozyc jablka nastepnie przykryc drugim kawalkiem ciasta.Piec okolo godziny.Po upieczeniu posypac cukrem pudrem.

Przepis dodał użytkownik annazalewska199

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d131ev4
d131ev4
d131ev4
Więcej tematów
d131ev4

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj