Trwa ładowanie...
d9wz74u
20 maja 2008, 14:28

Jabłecznik

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d9wz74u
Składniki
    • CIASTO
    • 4 szklanki mąki
    • 4 żółtka (mogą być 3 żółtka)
    • 1,5 kostki masła lub margaryny
    • 2 łyżki śmietany lub więcej
    • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 14 łyżek cukru lub mniej
      • NADZIENIE
    • 2 kg jabłek
    • 3 łyżki cukru
    • 1 galaretka
Przepis

Przepis na ciasto: Ciasto zagnieść z wszystkich składników. Podzielić na 2 części.
Przepis na nadzienie: Jabłka uprażyć, dodać cukier i galaretkę w proszku.
Przekładanie ciasta: Ciasto - jabłka - ciasto. Piec około 1 godziny.
Wskazówki: Można użyć jabłka ze słoika (2-3 słoiki). Według mnie wystarczą 3 żółtka. Ciasto nie rozwałkowuję tylko wylepiam formę.

Przepis dodał użytkownik Tysia

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d9wz74u
d9wz74u
d9wz74u
Więcej tematów
d9wz74u

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj