Naleśniki ze szpinakiem
- mąka
- mleko
- jajko 1 szt
- szpinak mrożony 0.5 kg
- ser biały mielony 1 kostka
- czosnek 3-4 ząbki
- ser żółty do posypania
- śmietana 18% ok. 2 łyżki
- sól
- pieprz czarny
- bazylia
- masło
Z mąki, mleka i jajka przygotowujemy masę naleśnikową. Do masy dodajemy soli, pieprzy i bazylii (jeśli się posiada to świeża najlepsza).
Smażymy naleśniki- takie grubsze troszkę.
Rozmrożony szpinak wrzucamy na patelnię z odrobiną masełka i posiekanym czosnkiem. Pod koniec smażenia- jak odparuje nam woda, kruszymy ser biały i dodajemy śmietany. Mieszamy wszystko na patelni na gładką masę i doprawiamy do smaku. Ja preferuję sól, pieprz i pieprz ziołowy.
Smarujemy naleśniki nadzieniem, zawijamy. Kroimy, bądź posypujemy startym serem, polewamy kwaśną śmietanką (z głową). i Voila :)
Małpi męski instynkt Małpi męski instynkt
Przepis dodał użytkownik coco_rosie
Podziel się opinią
Komentarze