Gulasz z papryką i pieczarkami
- mięso na gulasz 1 kg
- sól
- pieprz
- przyprawa do gulaszu 3 łyżki
- vegeta 1 łyżka
- bulion wołowy 1/2 l
- marchew 1 szt.
- pieczarki 30dag
- cebula 2 szt.
- papryka 1 szt.
- pietruszka 1/2 pęczka
Cebulę, paprykę, marchewkę i pieczarki drobno pokroić. Wrzucić na blachę, podlać 1/2szkl. wody, doprawić solą, vegetą i pieprzem i zapiec około15 minut, żeby warzywa były miękkie. Mięso doprawić przyprawą do gulaszu, solą, pieprzem i vegetą. Usmażyć na złoty kolor. Przełożyć do garnka. Dodać warzywa, drobno posiekaną pietruszkę. Wszystko zalać bulionem i gotować około godziny, żeby wszystko było miękkie. Bulionu można dolać jeśli gulasz będzie zbyt gęsty.
Przepis dodał użytkownik justynak2233
Podziel się opinią
Komentarze