GULASZ Z DZICZYZNY
- 650-700 G MIĘSA Z DZIKA
- 1 CZERWONA PAPRYKA
- 25 DAG PIECZAREK
- 1 DUŻA CEBULA
- GRZYBKI SUSZONE
- KONCENTRAT POMIDOROWY
- BULION
- PRZYPRAWY (LIŚĆ LAUROWY, ZIELE ANGIELSKIE, JAŁOWIEC, ZIARNA PIEPRZU, PIEPRZ ZIOŁOWY)
- SÓL CZOSNKOWA
MIĘSO WYTRYBOWAĆ POKROIĆ W ZGRABNĄ KOSTKĘ, PRZYPRAWIĆ SOLĄ CZOSNKOWĄ I PIEPRZEM-ODSTAWIĆ NA 1-2 GODZ. W CHŁODNE MIEJSCE.
PO TYM CZASIE MIĘSO OBSMAŻYĆ (DOŚĆ MOCNO) I ZALAĆ NIEWIELKĄ ILOŚCIĄ BULIONU. PIECZARKI I CEBULĘ POKROJONĄ W TALARKI ZESZKLIĆ, DODAĆ DO GULASZU. NASTĘPNIE WRZUCIĆ POKROJONA W KOSTKĘ PAPRYKĘ. CAŁOŚĆ DOPRAWIĆ PRZYPRAWAMI I DUSIĆ OK 2 GODZ. NA KOŃCU DODAĆ TROSZECZKĘ KONCENTRATU POMIDOROWEGO -TAK DO SMAKU
GULASZ ZAPRAWIĆ ZASMAŻKĄ ZROBIONĄ Z DWÓCH ŁYŻEK MĄKI I MASŁA.
GULASZ MOŻNA POSYPAĆ PIETRUSZKĄ
SMACZNEGO !!!
Przepis dodał użytkownik otylia-sieczka
Podziel się opinią
Komentarze