Trwa ładowanie...
d452erl
3 września 2010, 08:17

Gruszki w czekoladzie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d452erl
Składniki
  • gruszki [5 szt.]
  • cukier [2 łyżki]
  • czekolada gorzka (pół tabliczki)
  • mleko [1 łyżka] (ew. słodka śmietanka)
Przepis

Gruszki dojrzałe, lecz twarde umyć, bardzo cienko obrać, pozostawić szypułki. Skrajać resztę kwiatową tak, aby można było ustawić owoce. Obgotować gruszki w małej ilości osłodzonej wody. Zmiękczone, lecz nierozgotowane ustawić na talerzykach. W naczyniu rozgrzać czekoladę z dodatkiem mleka lub śmietanki i oblać owoce wcześniej schłodzone w lodówce.

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d452erl
d452erl
d452erl
Więcej tematów
d452erl

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj