Grillowane roladki z kurczaka z hummusem i suszonymi pomidorami ( + sos miętowy)
- Pierś z kurczaka
- Hummus (whomus?)
- Suszone pomidory
- Przyprawa Shoarma
- Sól
- Pieprz
- Oliwa z oliwek
- Sos: Jogurt naturalny
- Świeża mięta
- Sól
- Ząbek czosnku
Pierś z kurczaka podziel na dwie części i cienko filetujemy. Do miseczki wlej oliwę z oliwek, dodaj przyprawę Shoarma, sól, pieprz i marynuj kurczaka przez minimum 2 godziny w lodówce. W tym czasie zmiksuj jogurt, listki mięty i czosnek. Uzyskany sos dopraw solą i wstaw do lodówki. Pomidory suszone pokrój w cienkie paseczki i połącz z hummusem. Uzyskaną masą posmaruj dość grubo każdy filecik ( zostawiając wolne brzegi), a następnie zawiń je, spinając wykałaczkami. Roladki grilluj z każdej strony i podawaj z sosem miętowym i świeżymi warzywami.
Przepis dodał użytkownik utopia_arabi
Podziel się opinią
Komentarze