29-07-2008 17:25
Grillowane roladki rybne
Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 4 filety z okonia (po 20 dag kazdy)
- ? 2 cytryny
- ? 20 dag pieczarek
- ? 1 mala cebula
- ? 1 i 1/2 peczka natki pietruszki
- ? 2 lyzki oleju
- ? 8 dag slodkiej smietany
- ? 1 lyzka maki
- ? po szczypcie soli oraz bialego pieprzu
Przepis
1. Filety umyc, osuszyc i skropic sokiem wycisnietym z cytryny. Odlozyc na 10 min.
2. Oczyszczone pieczarki oraz obrana cebule drobno pokroic. Natke umyc, osuszyc i posiekac.
3. Cebule podsmazyc na zloto na lyzce oleju, dodac pieczarki i dusic 15 min. Dodac smietane i natke, zagotowac.
4. Make rozrobic odrobina wody, dodac do masy pieczarkowej, doprawic do smaku sola oraz pieprzem.
5. Filety osaczyc, kazdy przeciac wzdluz na pol, posolic. Na filetach ulozyc mase pieczarkowa, scisle zwinac.
6. 4 kawalki folii aluminiowej posmarowac olejem. Ukladac po dwie roladki, zawinac.
7. Grillowac 15 min. Podawac z czastkami cytryny
Przepis dodał użytkownik bozena.kowalewska6
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.