Trwa ładowanie...
d36ddpb
13 września 2011, 08:41

Granita cytrynowa czyli coś na letenie orzeźwienie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d36ddpb
Składniki
  • kilka cytryn
  • woda
  • cukier
Przepis

Skroić paski skórki z dwóch cytryn. Włożyć do rondelka, wsypać cukier, wlać wodę w takich proporcjach, jak na syrop. Na małym ogniu gotować syrop ze skórką przez 5-10 minut, odstawić do ostygnięcia. Do ostudzonego syropu wlać sok z kilku cytryn, ewentualnie dosłodzić do smaku. Syrop z sokiem przelać do plastikowego pojemnika, wstawić do zamrażalnika. Mieszać granitę co pół godziny, tak, by nie zamarzła?powinna mieć konsystencję topniejącego śniegu. 40 minut przed podaniem przełożyć granitę do lodówki, aby zmiękła. Powinna mieć półpłynną konsystencję.

Przepis dodał użytkownik misia2010

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d36ddpb
d36ddpb
d36ddpb
Więcej tematów
d36ddpb

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj