Trwa ładowanie...
d4h0tqq
19-04-2009 09:52

Gotowana kapusta kiszona

Przepis
4.9
(24 głosy)
Oceń:
d4h0tqq
Składniki
  • kapusta kiszona pół kg
  • cebula 1 sztuk
  • marchew 1 sztuk
  • olej 3-4 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • cukier pół łyżeczki
Przepis

Kiszoną kapustę zalać wodą i odcedzić.
Ponownie zalać wodą, dodać pokrojoną cebulę i gotować do miękkości ok 1 godz.
W czasie gotowania dodać podsmażony boczek z tłuszczem.
Wodę uzupełniać, by kapusta się nie przypaliła.

Dodać sól, pieprz, cukier do smaku.
Jeśli kapusta jest bez marchewki, to można jedną marchew poszatkować i dodać do gotowania.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

11
8

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4h0tqq
d4h0tqq
d4h0tqq
Więcej tematów
d4h0tqq

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj