Trwa ładowanie...
d7xto6w
19-04-2009 09:52

Gotowana kapusta kiszona

Przepis
3.3
(24 głosy)
Oceń:
d7xto6w
Składniki
  • kapusta kiszona pół kg
  • cebula 1 sztuk
  • marchew 1 sztuk
  • olej 3-4 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • cukier pół łyżeczki
Przepis

Kiszoną kapustę zalać wodą i odcedzić.
Ponownie zalać wodą, dodać pokrojoną cebulę i gotować do miękkości ok 1 godz.
W czasie gotowania dodać podsmażony boczek z tłuszczem.
Wodę uzupełniać, by kapusta się nie przypaliła.

Dodać sól, pieprz, cukier do smaku.
Jeśli kapusta jest bez marchewki, to można jedną marchew poszatkować i dodać do gotowania.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

11
8

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d7xto6w
d7xto6w
d7xto6w
Więcej tematów
d7xto6w