Gołąbki inaczej
- - 1/4 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- - 1/4 główki białej kapusty
- - 1 czerwona papryka
- - 3 łyżki ryżu
- - 3 łyżki kaszy manny
- - 1 jajko
- - łyżka mąki
- - kostka rosołowa
- - puszka koncentratu pomidorowego
- - łyżka śmietany
- - sól, pieprz
- - oliwa do smażenia
1. Kapustę i paprykę zetrzeć na grubej tarce, dodać mięso, jajka, ryż, kaszę mannę, jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować kotlety, obtoczyć w mące i obsmażyć.
2. Następnie kotlety przełożyć do garnka, zalać wodą ( aby przykryła kotlety), wrzucić kostkę rosołową i dusić pod przykryciem około pół godziny.
3. Dodać koncentrat pomidorowy, zaprawić mąka i śmietaną.
Przepis dodał użytkownik s-belata
Podziel się opinią
Komentarze