Trwa ładowanie...
d4epia0
01-07-2009 18:39

Gnocchi ziemniaczane

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4epia0
Składniki
  • 400 g ziemniaków
  • 75 g mąki + więcej do wysypania stolnicy
  • żółtko
  • łyżka tartego parmezanu
  • gałka muszkatołowa
  • sól
Przepis

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i przepuścić przez praskę lub maszynkę do mięsa. Zagnieść elastyczne ciasto z żółtkiem, mąką i przyprawami. Uformować wałek, pokroić małe kluseczki i ugotować. Podawać z masłem, pieprzem i parmezanem lub jakimkolwiek innym ulubionym sosem. Do ciasta można dodać dwie łyżki szpinakowego purée i kluski będą zielone, z dynią - żółte, a z buraczkami - różowe.

Przepis dodał użytkownik siwulkaaa89

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4epia0
d4epia0
d4epia0
Więcej tematów
d4epia0