Trwa ładowanie...
d2y13dw
01-07-2009 18:39

Gnocchi ziemniaczane

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2y13dw
Składniki
  • 400 g ziemniaków
  • 75 g mąki + więcej do wysypania stolnicy
  • żółtko
  • łyżka tartego parmezanu
  • gałka muszkatołowa
  • sól
Przepis

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i przepuścić przez praskę lub maszynkę do mięsa. Zagnieść elastyczne ciasto z żółtkiem, mąką i przyprawami. Uformować wałek, pokroić małe kluseczki i ugotować. Podawać z masłem, pieprzem i parmezanem lub jakimkolwiek innym ulubionym sosem. Do ciasta można dodać dwie łyżki szpinakowego purée i kluski będą zielone, z dynią - żółte, a z buraczkami - różowe.

Przepis dodał użytkownik siwulkaaa89

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2y13dw
d2y13dw
d2y13dw
Więcej tematów
d2y13dw

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj