Galaretka z kurczakiem
- Składniki:
- ? pół kalafiora
- ? 1 szklanka mrożonego groszku
- ? ? kg marchewki
- ? 1 strąk czerwonej papryki
- ? 50 dag piersi z kurczaka
- ? 3 łyżki żelatyny
- ? 1 liść laurowy, pieprz, sól, pół cytryny
Wykonanie:
Marchewki obrać, zalać 1,5l wody, dodać mięso i liść laurowy, ugotować, przyprawić, wyjąć z wywaru, mięso pokroić na plastry. Wywar przecedzić, przyprawić sokiem z cytryny, do gorącego wsypać żelatynę, mieszać aż do rozpuszczenia. Kalafior podzielić na różyczki, włożyć z groszkiem do osolonego wrzątku, gotować 5 min, osączyć, pokroić paprykę. W stożkowatym naczyniu układać warstwy warzyw i mięsa, zalać je zimną galaretą, wstawić do lodówki, aby stężała.
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Podziel się opinią
Komentarze