Filety z kurczaka w panierce serowej
- Filety z kurczaka
- 20 dag cienko tartego sera zółtego
- 2 jajka
- 3/4 szklanki bułki tartej
- pomidor
- plastry żółtego sera
- 1/2 szklanki mleka
Filety z kurczaka lekko rozbijamy, zanużamy je w mleku. Jajka rozbijamy dodajemy tarty ser na drobnych oczkach, sól, piperz. Wszystko roztrzepujemy. Kotlety zanurzamy w jajku a potem obtaczamy w bułce tartej. Odkładamy do wyschnięcia około (15 minut).Pomidor kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy olej, musi on być dobrze rozgrzany. Smażymy z obu stron na brązowo po przełożeniu na drugą stronę kładziemy pomidory i przykrywamy je plastrem sera. Zmniejszamy ogień i przykrywamy pokrywką aby rozpuścił się ser
Przepis dodał użytkownik kuchmajster
Podziel się opinią
Komentarze