Filet z kurczaka w jarzynach
- Składniki
- ? 50 dag piersi kurczaka,
- ? 2 dymki,
- ? łodyga selera naciowego,
- ? 50 dag pieczarek,
- ? po strąku zielonej i czerwonej papryki,
- ? 2 łyżki masła,
- ? 1 ,5 szklanki rosołu drobiowego z kostki,
- ? łyżeczka mąki kukurydzianej,
- ? łyżka posiekanej natki pietruszki,
- ? szczypta estragonu,
- ? sól, pieprz
Sposób przygotowania
1. Filety poprzekrawać poziomo, tak aby kotlety miały mniej więcej jednakową grubość. Usmażyć je na rozgrzanym maśle na niezbyt dużym ogniu (ok. 8 min), doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekane dymki, pokrojone: seler, pieczarki i papryki oraz natkę i estragon. Smażyć ok. 10 min, po czym wyjąć mięso, a do pozostałych na patelni warzyw wlać rosół, zagęścić go mąką kukurydzianą wymieszaną z wodą (gotować 1-2 min).
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Podziel się opinią
Komentarze