Trwa ładowanie...
d131ev4
19 kwietnia 2009, 10:19

Figi w rumie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d131ev4
Składniki
  • figi suszone 25 dag
  • cynamon 1 laska
  • kardamon szczypta
  • skórka pomarańczowa 1 szt
  • cukier puder 1 łyżeczka
  • rum biały 1/2 litr
Przepis

Owoce umyć, osuszyć i ułożyć w pękatym słoju.

Równomiernie posypać je przyprawami, dodać pokrojoną skórkę z pomarańczy (uprzednio sparzonej i dokładnie umytej).

Posypać cukrem pudrem, zalać wszystko rumem.
Zamknąć słój i delikatnie wstrząsnąć.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d131ev4
d131ev4
d131ev4
Więcej tematów
d131ev4

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj