Trwa ładowanie...
d41ilfu
5 lutego 2009, 20:59

Faworki

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d41ilfu
Składniki
  • 1,5 szklanki mąki
  • 4 żółtka
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżka rumu
  • olej do smażenia
Przepis

Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dokładnie wyrobić ciasto i włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie wałkować ciasto dosyć cienko, wykrawać nożem paski i formować faworki (każdy pasek przeciąć pośrodku i przełożyć jeden koniec paska przez przecięcie). Gotowe faworki smażyć na małym ogniu na oleju.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d41ilfu
d41ilfu
d41ilfu
Więcej tematów
d41ilfu

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj