Fasolka po bretońsku
- boczek wędzony 30 dag
- kiełbasa 2 pętka
- fasola połówki 1/2 kg
- cebula 2 szt.
- pieprz
- sól
- marchew 2 szt.
- koncentrat pomidorowy 2 szt.
- pietruszka
Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę. Smażymy na patelni do momentu kiedy staną się ładnie podsmażone. Fasolę moczymy około 2-3 godzin. Cebulę kroimy w kawałki i smażymy na złoty kolor. Namoczona fasolę zalewamy około 2l wody i gotujemy do momentu gdy będzie miękka ale nie rozgotowana. Pod koniec dodajemy kiełbasę, boczek, cebulę, pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę. Wszystko zaprawiamy koncentratem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotujemy jeszcze około 1 godziny.
Przepis dodał użytkownik justynak2233
Podziel się opinią
Komentarze