Trwa ładowanie...
d21avu6
13-07-2010 23:46

Fasolka po bretońsku

Przepis
4.7
(3 głosy)
Oceń:
d21avu6
Składniki
  • boczek wędzony 30 dag
  • kiełbasa 2 pętka
  • fasola połówki 1/2 kg
  • cebula 2 szt.
  • pieprz
  • sól
  • marchew 2 szt.
  • koncentrat pomidorowy 2 szt.
  • pietruszka
Przepis

Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę. Smażymy na patelni do momentu kiedy staną się ładnie podsmażone. Fasolę moczymy około 2-3 godzin. Cebulę kroimy w kawałki i smażymy na złoty kolor. Namoczona fasolę zalewamy około 2l wody i gotujemy do momentu gdy będzie miękka ale nie rozgotowana. Pod koniec dodajemy kiełbasę, boczek, cebulę, pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę. Wszystko zaprawiamy koncentratem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotujemy jeszcze około 1 godziny.

Przepis dodał użytkownik justynak2233

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21avu6
d21avu6
d21avu6
Więcej tematów
d21avu6