Farfalle con spinaci
- - 40 g dag farfalli,
- - 15 dag szpinaku,
- - nieduża cebula,
- - 3 łyżki oliwy,
- - 2 ząbki czosnku,
- - 8-10 liści bazylii,
- - 3 łyżki kremówki,
- - orzeszki pini
- - biały pieprz, sól
Szpinak przebrać, odciąć ogonki, zblanszować, odcedzić, osączyć i posiekać.
Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oliwie w sporym rondlu, dodać spinak i smażyć kilka minut pod przykryciem.
Doprawić posiekana bazylią, czosnkiem, solą i białym pieprzem, wymieszać ze smietaką i zdjąć z ognia.
Włożyć ugotowany makaron, wymieszać i natychmiast podawać. Na rozgrzanej patelni sprażyć orzeszki pini a nastepnie dodac do potrawy. Smacznego.
Przepis dodał użytkownik OstraZupa
Podziel się opinią
Komentarze