fale unaju
- jabłka
- Ciasto:
- kostka margaryny
- szklanka cukru pudru
- cukier waniliowy
- 4 jajka
- 2 szklanki mąki
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżki mleka
- Masa budyniowa:
- kostka masła
- budyń śmietankowy
- 1/2 litra mleka
- Do dekoracji:
- kolorowe cukierki
Sposób wykonania:
Margarynę, jajka, cukier puder i cukier waniliowy utrzeć na puszystą pianę. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na połowę. Jedną połowę wylać na blachę posmarowaną tłuszczem, a do drugiej połowy dodać kakao i mleko, dokładnie wymieszać i wylać na jasne ciasto.
Obrane jabłka pokroić w plasterki i powkładać rzędami w ciasto. Wstawić do piekarnika i piec około 35 minut. Po upieczeniu wystudzone ciasto polać masą budyniową (Masło utrzeć i dodać ugotowany budyń). Ciasto posypać kolorowymi cukierkami. Wstawić do lodówki.
Smacznego.
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Podziel się opinią
Komentarze