Trwa ładowanie...
d7hsoss
19 kwietnia 2009, 10:56

Dzika róża z jeżynami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d7hsoss
Składniki
  • owoce dzikiej róży 50 dag
  • jeżyny 1 kg
  • cukier 1 kg
  • likier jeżynowy 3 łyżki
Przepis

Owoce róży przebrać, oczyścić z szypułek i nasion, opłukać.

Przełożyć do rondla, zalać szklanką wody, dusić na małym ogniu, aż owoce zmiękną, ostudzić, zmiksować.

Do przecieru z dzikiej róży wsypać na małym ogniu ok. pół godziny.

Zdjąć z ognia. wlać alkohol, wymieszać, przełożyć do słoików, zamknąć.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d7hsoss
d7hsoss
d7hsoss
Więcej tematów
d7hsoss

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj