Trwa ładowanie...
d1x3vvm
13 lutego 2012, 15:10

DZIK W KAPUŚCIE

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d1x3vvm
Składniki
  • MIĘSO Z DZIKA (JA UŻYŁAM KARKÓWKĘ I SCHAB)
  • KAPUSTA KISZONA
  • ZIEMNIAKI W MUNDURKACH
    • MARYNATA:
    • SÓL CZOSNKOWA
  • JAŁOWIEC
  • MAJERANEK
  • PRZYPRAWA TYPU ŚWIEŻONKA
  • CZERWONA PAPRYKA
  • PIEPRZ CZARNY
  • PIEPRZ ZIOŁOWY
  • LIŚĆ LAUROWY
  • ZIELE ANGIELSKIE
  • SUSZONE GRZYBY
    • DO KAPUSTY:
    • BOCZEK
  • CEBULA
  • LIŚĆ LAUROWY
  • ZIELE ANGIELSKIE
  • PIEPRZ
  • SÓL
  • MAGA
  • GRZYBKI SUSZONE
    • DODATKOWO:
    • CZERWONE WINO
Przepis

MIĘSO ZAMARYNOWAĆ W PRZYPRAWACH I ODSTAWIĆ NA DWA DNI W CHŁODNE MIEJSCE.

KAPUSTA:

KAPUSTĘ OBGOTOWAĆ. W RONDLU NA ROZGRZANYM SMALCU PODSMAŻYĆ POSIEKANĄ ŚREDNIEJ WIELKOŚCI CEBULĘ I BOCZEK. DODAĆ DO TEGO KAPUSTĘ.
DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM, MAGĄ. WRZUCIĆ LISTKA LAUROWEGO, ZIELE ANGIELSKIE, PIEPRZ W ZIARKACH I GRZYBKI. DUSIĆ NA WOLNYM OGNIU DO MIĘKOŚCI. NAJLEPIEJ SMAKUJE ODGRZEWANA PRZEZ DWA DNI.

DZIK:

WCZEŚNIEJ ZAMARYNOWANEGO DZIKA (NAJLEPIEJ W POSTACI BITEK, PLASTRÓW MIĘSA) OBSMAŻAMY NA MAŚLE KLAROWANYM. PRZEKŁADAMY DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO, PODLEWAMY CZERWONYM WINEM I PIECZEMY PRZEZ OK 2 GODZ. W TEM 180 ST.

ZIEMNIAKI W MUNDURKACH GOTUJEMY, PO LEKKIM WYSTUDZENIU KROIMY W ÓSEMKI I ZAPIEKAMY W PIEKARNIKU Z DODATKIEM PRZYPRAWY DO ZIEMNIAKÓW.

MIĘSO Z DZIKA PODAJEMY Z WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANĄ KAPUSTĄ I ZIEMNIAKAMI.

BARDZO DOBRZE SMAKUJE RÓWNIEŻ NA ZIMNO PODAWANE Z SOSEM MIODOWO-MUSZTARDOWYM.

PRZYGOTOWANIE SOSU:

0,5 L BULIONU
1/4 SZKL. DOBREJ MUSZTARDY
1/4 SZKL. MIODU
2 ŁYŻKI MĄKI
2 ŁYŻKI MASLA

BULION ZAGOTOWUJEMY, DODAJEMY MIÓD I MUSZTARDĘ, DALEJ RAZEM GOTUJEMY.
Z MĄKI I MASŁA ROBIMY ZASMAŻKĘ I WLEWAMY DO SOSU. CAŁOŚĆ PRZEZ CHWILKĘ GOTOWAĆ. DOPRAWIĆ DO SMAKU PIEPRZEM I SOLĄ.

SMACZNEGO !!!

Przepis dodał użytkownik otylia-sieczka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1x3vvm
d1x3vvm
d1x3vvm
Więcej tematów
d1x3vvm

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj