Trwa ładowanie...
d2y0ihl
03-10-2014 23:16

dorsz z kurkami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2y0ihl
Składniki
  • 1 kg polędwiczki z dorsza ,
  • 0,5 kg kurek
  • 1 śmietana duża 30%
  • 3 duże cebule,
  • 0,5 litra białego wina wytrawnego
  • zółty ser
  • sól
  • pieprz,
  • olej
  • pół kostki masła
Przepis

[list=1]
[]dorsza posypać solą i pieprzem ,podsmażyć i wyłożyć do brytwanki
[
]następnie podsmażyć kurki i celukę na masełku dodać do ryb
[]zalać winem i dusić aż wino się zredukuje
[
]zalać śmietanką i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok 30 minut
[]pod koniec posypać zółtym serem natką pietruszki
[
]podawać z pieczonymi ziemniakamu
[/list]

Przepis dodał użytkownik ELA

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2y0ihl
d2y0ihl
d2y0ihl
Więcej tematów
d2y0ihl

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj