Delikatna zupa jarzynowa
- 1 cukinia
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 200 g kapusty białej (najlepsza młoda)
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 kostka rosołowa z drobiu
- 3 łyżki masła
- szczypta bazylii
- szczypta oregano
Marchewkę obrać, cukinię umyć,pokroić w kostkę. Cebulę posiekać a
następnie podsmażyć na maśle na złoty kolor. Dodać
marchewkę,cukinię poddusić 2 minuty. Zalać wodą,dodać kostkę
rosołową,przyprawić bazylią ,oregano i gotować 5 minut.Dodać
pokrojoną w kostkę kapustę i dalej gotować do miękkości warzyw. Na
koniec wsypać natkę pietruszki i szczypiorek.
Przepis dodał użytkownik eluchap56
Podziel się opinią
Komentarze