Trwa ładowanie...
d2s5eva
27 stycznia 2009, 18:34

Czerwona kapusta po flamandzku.

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2s5eva
Składniki
  • Skład:
  • 1 mała czerwona kapusta
  • 2 ziemniaki
  • 2 cebule
  • 2 plastry chudego boczku
  • 1 łyżeczka octu
  • sól, pieprz
  • 50g masła
  • 2 łyżeczki cukru-pudru
Przepis

Sposób wykonania:
Kapustę drobno pokroić i krotko , ok.3 min gotować. Cebulę i boczek pokroić, usmażyć na maśle, dodać do kapusty. Dodać sól, pieprz, cukier-puder i ocet, 1/2 szklanki cieplej wody. Gotować na małym ogniu aż trochę zmięknie. Dodać pokrojone jabłka i gotować jeszcze ok.1 godz.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2s5eva
d2s5eva
d2s5eva
Więcej tematów
d2s5eva

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj