Czekając na wiosnę - sałatka z odrobiną musztardy Kamis
- pół kapusty pekińskiej
- 2 pomidory
- średnia cebulka
- puszka kukurydzy
- puszka groszku
- czubata łyżeczka musztardy Kamis
- łyżka majonezu
- łyżka śmietany
- sól
- pieprz Kamis
Warzywa umyć.
Kapustę pekińską i pomidory pokroić w cząstki. Dodać z puszki kukurydzę i groszek, i drobno posiekaną cebulkę.
Blenderem w osobnej miseczce przygotować sos z majonezu, śmietany i musztardy Kamis - doprawić solą i pieprzem i wymieszać z sałatką warzywną.
Zostawić na ok 20 mi i podawać do wędlin, białej kiełbasy i wielkanocnych jajek gotowanych na twardo.
Smacznego!
Przepis dodał użytkownik mm.ii
Podziel się opinią
Komentarze