CYCKI MURZYNKI
- CIASTO
- 5 jaj
- 1 szkl. Cukru
- Ubić białka na sztywno z cukrem i dodać na koniec do ubitych białek żółtka
- 1 szkl. suchego maku
- 20 dag wiórek kokosowych
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Wszystko wymieszać
- Piec 45 minut w temperatura 180 stopni
- KREM
- 0,5 l mleka
- 2 łyżki mąki wrocławskiej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- ? szkl. cukru
- UGOTOWAĆ, OSTUDZIĆ
- 1 KASIA utrzeć ją i dodawać po łyżce w/w składniki
Ciasto nasączyć wódką ,na ciasto położyć krem, następnie biszkopty małe (1 paczka )
mocząc je w wódce układać na kremie. A na u łożone biszkopty polać czekoladą i na sam czubek położyć rodzynkę.
Przepis dodał użytkownik karolinaviki
Podziel się opinią
Komentarze