WP
WP

Cordon blue z piersi kurczaka - Przepis

Trwa ładowanie...
Cordon blue z piersi kurczaka
Podziel się
Składniki
  • 2 piersi kurczaka
  • 4 plasterki żółtego sera
  • 4 plastry szynki
  • 4 łyżki oliwy do smażenia
  • bułka tarta
  • mąka
  • jajko do panierowania
  • vegeta
  • suszony czosnek
  • papryka, cząber
Przepis
  1. Z piersi kurczaka usunąć kości, każdą podzielić na 2 części. Porcje mięsa lekko rozbić (najlepiej w woreczku foliowym)
  2. Porcje mięsa oprószyć vegetą, czosnkiem i papryką. Położyć plaster szynki, plasterek żółtego sera i zwinąć w rulonik, sklejając brzegi odrobiną białka. Mąkę wymieszać ze szczyptą vegety, suszonego czosnku, papryki oraz cząbru. Ruloniki toczyć najpierw w mące z przyprawami, potem w roztrzepanym jajku. Na koniec obtoczyć ruloniki w bułce tartej.
  3. Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć na złoty kolor przygotowane ruloniki. Cordon blue podawać z ziemniakami pieczonymi lub z wody oraz surówkami.

Przepis dodał użytkownik missmia1612

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP