Trwa ładowanie...
d2df9s8
27 stycznia 2009, 19:38

Cielęcina w sosie rodzynkowym

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2df9s8
Składniki
  • rodzynki, 50 gramów
  • Rosół królewski WINIARY, 1 kostka
  • cielęcina, 800 gramów
  • cynamon
  • olej, 3 łyżki
  • mąka ziemniaczana, 1 łyżeczka
  • sól, pieprz
Przepis

Rosół królewski przygotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso natrzeć solą i pieprzem. Zrumienić na oleju ze wszystkich stron. Podlać Rosołem, dodać rodzynki i szczyptę cynamonu. Dusić około 40 minut. Mięso wyjąć, pokroić w plastry. Mąkę rozprowadzić w 1/4 szkl. wody, dodać do sosu. Zagotować. Połączyć z mięsem.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2df9s8
d2df9s8
d2df9s8
Więcej tematów
d2df9s8

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj