Trwa ładowanie...
d4ndu0p
12 listopada 2008, 18:02

Cielęcina w sosie rodzynkowym

Przepis
4.0
(2 głosy)
Oceń:
d4ndu0p
Składniki
  • 1 kostka Rosołu królewskiego drobiowo-wołowego
  • 800 g cielęciny na pieczeń
  • 3 łyżki oleju
  • 50 g rodzynek
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • sól, pieprz, cynamon
Przepis

Rosół królewski przygotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso natrzeć solą i pieprzem. Zrumienić na oleju ze wszystkich stron. Podlać Rosołem, dodać rodzynki i szczyptę cynamonu. Dusić około 40 minut. Mięso wyjąć, pokroić w plastry. Mąkę rozprowadzić w 1/4 szklanki wody, dodać do sosu. Zagotować. Połączyć z mięsem.
Czas oczekiwania: 40 minut.

Przepis dodał użytkownik Gosia25

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ndu0p
d4ndu0p
d4ndu0p
Więcej tematów
d4ndu0p

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj