Ciecierzyca z szynką parmeńską
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 drobno posiekana cebula
- 1 posiekany ząbek czosnku
- 1 mała czerwona papryka,bez nasion i pokrojona w paseczki
- 200 g pokrojonej w paseczki szynki parmeńskiej
- 400 g ciecierzycy z puszki,osączonej i opłukanej
- Do przybrania:
- 1 łyżka posiekanej,świeżej zielonej pietruszki
- Jako dodatek:
- Świeże pieczywo
Rozgrzej na patelni oliwę,dodaj cebulę,czosnek oraz paprykę i smaż aż warzywa będą miękkie(ok. 3-4)
Dodaj szynkę parmeńską i smaż 5 minut,aż zacznie się rumienić.
Dodaj ciecierzycę i smaż 2-3 minuty mieszając,aż będzie gorąca.
Posyp pietruszką,nałóż na podgrzane talerze i podawaj ze świeżym pieczywem.
Przepis dodał użytkownik sandrab88
Podziel się opinią
Komentarze