Ciasto niedzielne
- mąka 40 dekagramów
- masło 20 dekagramów
- cukier 20 dekagramów
- jajka 4 sztuk
- proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
- rum 2 łyżek stołowych
- cukier waniliowy 2 sztuk
- sól 1 szczypta
- cukier puder 25 dekagramów
- woda 4 łyżek stołowych
- wiórki czekoladowe 4 dekagramów
Utrzeć masło z cukrem, cukrem waniliowym, solą. Dodawać jaja i przesianą mąkę z proszkiem. Cały czas ucierając. Do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy włożyć ciasto Wstawić do nagrzanego (170) piekarnika. Z cukru pudru wody i wiórek czekoladowych zrobić lukier poprzez wymieszanie składników.
Przepis dodał użytkownik agata.17ko
Podziel się opinią
Komentarze