Trwa ładowanie...
d343u8f
Ciasto kokosowe bez pieczenia. Pyszne i proste w przygotowaniu
03-11-2017 16:05

Ciasto kokosowe bez pieczenia. Pyszne i proste w przygotowaniu

Masz ochotę na domowe ciasto bez pieczenia? Oto przepis na proste i pyszne ciasto kokosowe, które posmakuje każdemu. Jest tak dobre, że nie zostanie nawet okruszek. Przekonaj się sam!

Najpierw gotuje budyń będę potrzebRozwiń

Transkrypcja:

Najpierw gotuje budyń będę potrzebowała 3 szklanki mleka Składniki odmierzam szklankę o pojemności 250 l Do garnka wlewamy dwie szklanki mleka i zagotowuje I od razu wsypuje cukier Półtorej szklanki Oraz cukier waniliowy 2 łyżki Dokładnie mieszam A kto się gotuję na wolnym ogniu co jakiś czas będę mieszać Międzyczasie Rozbijam 3 całe jajka i dzielę je na białka oraz żółtka i białka odkładam do osobnego przepisu Na przykład do kokosanek Narzutka zalewamy zimnym mlekiem pozostałą szklanką I dodaje tutaj mąkę pszenną 3 łyżki I mąkę ziemniaczaną Także 3 łyżki Niestarannie mieszam Tak by nie było to ogródek Coś takiego Mieszankę wlewam do gorącego już mleka z cukrem I starannie mieszam Gotuję cały czas mieszając tak jak budyń tak żeby mleko się nie przypaliło Ja mieszam trzepaczką dzięki temu unikam ewentualnych grudek I zobaczcie budyń ładnie gęstnieje Cały czas mieszając pozwalam mu się chwilę pogotować Poczekamy zestawiamy z ognia do ostudzenia Jak zwykle wstawiam garnek do zlewu z zimną wodą i za jakiś czas mieszamy wtedy stygnie On zdecydowanie szybcy Sobie stygnie a ja już przygotuje blachę Wykładamy papierem do pieczenia Jak równo i sprawnie wyłożyć formę papierem do pieczenia pokazuje w osobnym filmie Do masy będę potrzebowała 200 g wiórków kokosowych Niewielką część obsypuje do posypania z wierzchu Część obrazu pod plażę Na suchej gorącej patelni Typuje Często mieszam Biórków nie przypalić Kiedy lekko się zmieniają przesypuje mnie na talerz by już nie poddawać i Wysokiej temperaturze I będę potrzebowała 2 opakowania krakersów takie Standardowe Ja biorę solone dla złamania słodkiego smaku masy I dokładam tymi krakersami spód blachy Gówno jeśli trzeba przekrawam Tak żeby cały spód był równomiernie wypełniony Pojedynczą warstwą krakersów Będę już czekały na masę którą zajmę się za chwilę Tak to wygląda Odstawiam na bok Szykuj ekran Do zimnego już budyniu a przynajmniej porządnie przestudzone go To daje miękkie masło 200 gramów Dokładnie miksuje Starannie żeby masło połączyło się z budyniem Zastępuje tutaj wiórki kokosowe Wszystkie poza tobą pod prażoną częścią Niestarannie mieszam Masa gotowa Pachnie i smakuje bardzo przyjemnie To dla mnie może odrobinę Za słodko ale krakersy to za chwilę uratują Minecraft ale teraz na 3 lub na cztery części jeśli biorę dużą blachę to 3 jeśli mniejszą to 4 Ja biorę ci o tym mniejszą o wymiarach 21 na 26 cm Więc wiele ten krem na 4 części ale nie przykładam do misek tylko tak w głowie sobie to dziele i nakładam odpowiednie porcje Opcje na warstwę krakersów I na przygotowane wcześniej warstwie krakersów układam jedną czwartą masy Równo rozprowadzamy Tak by nie po przesuwać ciastek Coś takiego Matheo wędruje kolejna warstwa krakersów I znowu masa Rozprowadzamy Ponownie krakersy Znowu masa Krakersy Ostatnia warstwa masy Równo rozprowadzamy pociągając do brzegów I na koniec posypuje tou prażonymi wcześniej wiórkami również oczywiście równomiernie Tak to się prezentuje Ciasto przykrywam teraz folią spożywczą by na kilka godzin zostawić je w lodówce Dlatego ja najchętniej robię je wieczorem bo przez noc ładnie się schłodzi i wilgotnieje I rano jest gotowe by na przykład po śniadaniu je pokroić Możesz zrobić je rano i po porcjować po południu rzecz jasna No i tak wygląda po schłodzeniu Pachnie kokosowo i całkiem przyjemnie Macoch leżała Ciasto pięknie się kroi i trzymaj formę Zobaczcie Trochę Tak prezentuje się na talerzu I można podawać Proste smaczne i sprawne w przygotowaniu Mało pracy a efekt naprawdę Znakomity jeśli jeszcze tego przepisu nie znacie to zachęcam do wypróbowania może w ten weekend I na koniec jak zawsze życzę smacznego
d343u8f
d343u8f
Więcej tematów