Ciasto jogurtowo-malinowe
- 4 galaretki o smaku malinowym
- 1 duży jogurt naturalny
- 250 g malin
- biszkopty do wyłożenia tortownicy
- Cena 1 porcji: 3zł
Dwie galaretki rozpuść w 1 szklance wody, ostudź. Następnie dodaj do nich jogurt. Całość wymieszaj.
Biszkopty ułóż na dnie tortownicy.
Gęstniejącą masę wylej na biszkopty wyłożone w tortownicy.
Udekoruj malinami.
Pozostałe galaretki rozpuść w 3 szklankach wody, ostudź. Gdy zgęstnieją wylej je na maliny.
Żeby dobrze schłodzić ciasto, włóż je do lodówki na 1,5 godziny. Maliny możesz zastąpić mandarynkami i pokruszonymi orzechami laskowymi lub włoskimi.
Jedz galaretki z owocami bogatymi w witaminę C, które ułatwia wykorzystanie kolagenu przez organizm.
Przepis programu edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Podziel się opinią
Komentarze