ciasto jogurtowe
- Składniki:
- 2 jogurty naturalne ( po 200 ml)
- szkl. cukru,
- 2 szkl. mąki pszennej,
- 2 jaja,
- małe opakowanie proszku do pieczenia,
- galaretka owocowa
- , 50 dag świeżych ( lub mrożonych) owoców,
- bita śmietana
Wykonanie:
Jogurt połączyć z cukrem, wbić jajka i ?cały czas mieszając- dosypywać partiami mąkę z proszkiem do pieczenia. Gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję, wlać je do wysmarowanej formy i piec w średnio nagrzanym piekarniku około pół godziny. Galaretkę przygotować wg przepisu i gdy przestygnie wymieszać z owocami. Na przestudzony placek nałożyć lekko stężałą galaretkę z owocami i udekorować bitą śmietaną.
Przepis dodał użytkownik zelkojad
Podziel się opinią
Komentarze