28-01-2012 18:33
Ciasteczka waniliowo-czekoladowe
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- - 25 dag mąki
- -buteleczka zapachu waniliowego - ta większa
- - 150 ml kremówki
- - 18dag masła
- - 7.5 dag cukru
- - ok. 50g pokruszonej gorzkiej czekolady
- - mleko skondensowane do smarowania
Przepis
Do miksera z mieszadłami wrzucić masło i cukier. Ucierając dodać śmietankę, mąkę i zapach. Pod koniec wymieszać z kawałkami czekolady. Wyrzucić na folie, zawinąć i włożyć na godzinkę do lodówki. Wyjąć, wałkować na podsypanej mąką stolnicy i wycinać wzory. Te ulubione:) Posmarować mlekiem przy pomocy pędzelka. Piec ok. 9-12 min przy 180 st.C. Muszą być lekko złociste.
Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.