Trwa ładowanie...
d12471t
9 czerwca 2008, 21:03

ciasteczka różane

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d12471t
Składniki
  • ciasto francuskie 1 25dag
  • marmolada różana 250 g
  • cukier puder 1 do posypania
Przepis

Ciasto francuskie / gotowiec/ wałkujemy i wycinamy foremką / spód pełny, góra z dziurką / pieczemy w temp.170-180, 10-15 minut. Po wystudzeniu nakładamy na "spód pełny" łyżeczkę marmolady przykrywamy "górą z dziurką".
Posypujemy cukrem pudrem i gotowe.
Uwagi!
Ciasto francuskie musi być w tym przypadku wyrobione i dobrze rozwałkowane, inaczej będzie bardzo puchło a do tych ciasteczek potrzebujemy płaskie.

Przepis dodał użytkownik pmakowska3

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d12471t
d12471t
d12471t
Więcej tematów
d12471t

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj