Cebulowe paszteciki
- mąka 35 dag
- drożdże 3 dag
- mleko 1/4 szkl.
- cukier 1 łyżka
- jajka 2 całe
- masło 10 dag
- olej 4 łyżki
- żółtko 1 sztuk
- sól
- pieprz
- cebula 4 sztuk
- mak 2 łyżki
Drożdże rozrobić z mlekiem, cukrem i 2 łyżkami mąki.
Wyrośnięte dodać do mąki z jajkami, stopionym masłem i solą, zagnieść.
Cebulę zeszklić na oleju, przyprawić.
Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki i paluszki.
Na każdym krążku kłaść cebulę, zlepić.
Paluszki skręcić w świderki.
Posmarować rozkłóconym żółtkiem, posypać makiem.
Piec 30 minut w temp 160 C.
Przepis dodał użytkownik oliwkowa
Podziel się opinią
Komentarze