28-11-2009 18:53
Cebule niespodzianki
Przepis
3.3
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 8 dużych cebul
- 0.25 kg pieczrek
- 1 jajko
- garść startego żółtego sera
- 1 czerstwa kajzerka
- mleko
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- suszony rozmaryn
- garść posiekanej pietruszki
- oliwa lub olej
- keczup
Przepis
Bułkę namoczyć w mleku a gdy napęcznieje odcisnąć. Cebulę włożyć na 10 minut do wrzącej osolonej wody zakwaszonej łyżeczką soku z cytryny, dokładnie odsączyć i ściąć wierzchołki a następnie ostrożnie wydrążyć starając się nie uszkodzić zewnętrznych łusek. Usunięty miąższ posiekać. Grzyby drobno pokroić. Razem z posiekaną cebulą udusić na tłuszczu lekko ostudzić. Wymieszać z namoczoną bułką jajkiem startym serem i posiekaną pietruszką doprawić do smaku. Masą grzybową nadziać wydrążone cebule pokropić tłuszczem i wstawić do nagrzanego piekarnika (200-220C) na 15-20 minut. Przed podaniem obficie polać keczupem. Podawać najlepiej z dodatkiem pieczywa.
Przepis dodał użytkownik ostranat
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.