WP
12-11-2008 (18:00)

Cebula faszerowana - Przepis

Trwa ładowanie...
Cebula faszerowana
Podziel się
Składniki
  • 1 POMYSŁ NA Kotlety Mielone
  • 1 łyżeczka Przyprawy do zup, sosów i sałatek
  • 400 g mielonego mięsa
  • 1 jajko
  • pieprz
  • 8 cebul
  • 8 plastrów wędzonego boczku lub kiełbasy
  • 8 plastrów żółtego sera
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
Przepis

Mięso połączyć z Pomysłem na kotlety Mielone, Przyprawą do zup i jajkiem. Doprawić pieprzem. Cebule obrać, ściąć wierzchy (1/3 cebuli), wydrążyć środki, tak, aby brzegi miały 0,5 cm. Do każdej cebuli włożyć farsz i plaster boczku lub kiełbasy. Naczynie do zapiekania posmarować olejem, ułożyć cebule, dodać masło i 1/4 szklanki wody. Wstawić do nagrzanego do 180?C piekarnika i piec przez 30 minut pod przykryciem. Przed końcem pieczenia na każdej cebuli położyć plaster sera i piec bez przykrycia do rozpuszczenia sera.

Przepis dodał użytkownik Gosia25

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP