Cebula faszerowana
- 1 POMYSŁ NA Kotlety Mielone
- 1 łyżeczka Przyprawy do zup, sosów i sałatek
- 400 g mielonego mięsa
- 1 jajko
- pieprz
- 8 cebul
- 8 plastrów wędzonego boczku lub kiełbasy
- 8 plastrów żółtego sera
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki masła
Mięso połączyć z Pomysłem na kotlety Mielone, Przyprawą do zup i jajkiem. Doprawić pieprzem. Cebule obrać, ściąć wierzchy (1/3 cebuli), wydrążyć środki, tak, aby brzegi miały 0,5 cm. Do każdej cebuli włożyć farsz i plaster boczku lub kiełbasy. Naczynie do zapiekania posmarować olejem, ułożyć cebule, dodać masło i 1/4 szklanki wody. Wstawić do nagrzanego do 180?C piekarnika i piec przez 30 minut pod przykryciem. Przed końcem pieczenia na każdej cebuli położyć plaster sera i piec bez przykrycia do rozpuszczenia sera.
Przepis dodał użytkownik Gosia25
Podziel się opinią
Komentarze