Cebula faszerowana
- 10 szt. cebul (jednakowej wielkości)
- 15 dag ryżu
- 1 szklanka mleka
- 3 łyżki tłuszczu
- 3 jaja
- pieprz
- majeranek
- 10 dag przecieru pomidorowego
- 1 łyżka mąki
- sól
- 1 szklanka wywaru z włoszczyzny
Cebulę przygotować jak podano w przepisie na cebule faszerowane grzybami. Ryż sparzyć wrzątkiem na sicie, a następnie zalać mlekiem i na sypko gotować. Część posiekanych środków cebuli przesmażyć; jaja ugotować na twardo, również posiekać i dodać do ostudzonego ryżu. Przygotowanym nadzieniem napełniać cebule, włożyć do rondla, podlać wywarem z warzyw i dusić do miękkości. Resztę tłuszczu zasmażyć z mąką, dodać przecier pomidorowy. Sosem zalać potrawę.
Przepis dodał użytkownik suzume
Podziel się opinią
Komentarze