Trwa ładowanie...
dd021tq
7 lutego 2009, 17:12

Cebula faszerowana

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dd021tq
Składniki
  • 10 szt. cebul (jednakowej wielkości)
  • 15 dag ryżu
  • 1 szklanka mleka
  • 3 łyżki tłuszczu
  • 3 jaja
  • pieprz
  • majeranek
  • 10 dag przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • 1 szklanka wywaru z włoszczyzny
Przepis

Cebulę przygotować jak podano w przepisie na cebule faszerowane grzybami. Ryż sparzyć wrzątkiem na sicie, a następnie zalać mlekiem i na sypko gotować. Część posiekanych środków cebuli przesmażyć; jaja ugotować na twardo, również posiekać i dodać do ostudzonego ryżu. Przygotowanym nadzieniem napełniać cebule, włożyć do rondla, podlać wywarem z warzyw i dusić do miękkości. Resztę tłuszczu zasmażyć z mąką, dodać przecier pomidorowy. Sosem zalać potrawę.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dd021tq
dd021tq
dd021tq
Więcej tematów
dd021tq

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj