Burrito z indykiem
- 1 opakowanie filetów kostkowych z indyka
- 4 tortille
- 1 papryka
- 1 opakowanie mieszanki sałat Party
- 1 opakowanie jogurtu naturalnego
- 1 ogórek szklarniowy
- oliwa
- sól
- pieprz
1.Ogórka myjemy i ścieramy na tarce o duzych oczkach,odstawiamy,a następnie odciskamy nadmiar wody.Mieszamy zjogurtem naturalnym,3 zmiażdżonymi ząbkami czosnku,solą i pieprzem,a powstały sos wstawiamy do lodówki,żeby się przegryzł.
2.Papryke myjemy i kroimy w kostkę.Mięso z indyka oprószamy solą i pieprzem,po czympodsmażamy wraz z papryką do miękkości na rozgrzanej oliwie.
3.Na podgrzanych (wg wskazówek na opakowaniu) tortillach układamy kolejno:sos,sałatę oraz indyka z papryką.Składamy na pół lub zwijamy w rulon.
Przepis dodał użytkownik wiwona42
Podziel się opinią
Komentarze