Trwa ładowanie...
d4ndu0p
10 lutego 2009, 17:20

Buraki ze śmietaną

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4ndu0p
Składniki
  • 50-60 dag buraków
  • 1 łyżka mąki
  • 1/2 szklanki gęstej kwaśnej śmietany
  • sól
  • cukier
  • ocet winny lub sok z cytryny
Przepis

Buraki dokładnie wyszorować. Ugotować w lekko osolonym wrzątku lub upiec w średnio nagrzanym piekarniku. Gdy ostygną, obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Buraki doprawić do smaku solą i cukrem. Mąkę wsypać do 3-4 łyżek zimnego wywaru z gotowania buraków lub do zwykłej, przegotowanej i ostudzonej wody. Dokładnie wymieszać. Połączyć z burakami, zagotować, często mieszając. Następnie lekko ostudzić, dodać śmietanę. Doprawić do smaku octem winnym lub sokiem z cytryny.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ndu0p
d4ndu0p
d4ndu0p
Więcej tematów
d4ndu0p

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj