Trwa ładowanie...
d3cj7kb
17 kwietnia 2008, 14:13

Buraczki w zalewie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3cj7kb
Składniki
  • Potrzebujemy 2 kg ugotowanych malutkich buraczków - jeżeli mamy duże musimy je pokroić w fajną grubą kostkę 2cm x 2cm.
    • Zalewa:
  • 3/4 szklanki octu 5 %
  • 1/4 szklanki oleju
  • 3 szklanki wody
  • łyżeczka soli
  • 6 łyżek cukru
  • 8 goździków
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 4 listki laurowe
Przepis

Robimy zalewę z wyżej wymienionych składników.
Doprowadzamy ją do wrzenia i gotujemy przez 5 minut.
Buraczki wkładamy do słoików i zalewamy gorącą zalewą.
Pasteryzujemy przez 20 minut od momentu wrzenia.

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3cj7kb
d3cj7kb
d3cj7kb
Więcej tematów
d3cj7kb

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj